Nomo etablerer seg i Norge via kjøp av Rotek AS

Skriv ut

Nomo etablerer seg i Norge via kjøp av Rotek AS

NOMO, en del av Axel Johnson International, styrker sin nordiske markedsposisjon gjennom oppkjøp av den norske lager- og transmisjonsspesialisten Rotek AS. 
 
"Etableringen i Norge har vært et strategisk mål i mange år,” forteller Mattias Jaginder, Administrerende Direktør i Nomo. "Gjennom oppkjøp av Rotek AS styrker Nomo ytterligere sin posision på det nordiske markedet.”
 
Rotek AS leverer lager, transmisjoner, tetninger og relaterte tjenester i kombinasion med høyteknisk kompetanse. Selskapet er lokalisert på den norske vestkysten i Ålesund og har en årlig omsetning på cirka 2,4 MEUR. Rotek AS ble grunnlagt i 1989 og har siden den tid utviklet sterke relasjoner med både kunder og leverandører med en bred produktportefølje, inklusive det egne varemerket RTK.
 
"Rotek AS sitt produktutvalg kombinert med sin sterke tekniske kunnskap er helt på linje med Nomos ambisjon om å være en teknisk løsningsleverandør." sier Mattias Jaginder.
 
Ola Erlandsen, tidigere eier og grunnlegger av Rotek AS, ser nye muligheter i å bli en del av Nomo og Axel Johnson International. "å implementere Nomos forretningsmodell og få tilgang til produktporteføljen, gjør det mulig for oss å ta neste steg og styrke vårt konsept på det norske markedet ytterligere."
 
Overtakelsen ble gjort den 2 juli 2018. 
 
Nomo er en teknisk løsningsleverandør til industrien med virksomhet i Sverige, Finland og Danmark. Selskapet ble grunnlagt i  1948 og har siden den tid utviklet seg til å ha et stort utvalg innom lager, transmsjoner og tetninger på det nordiske markedet. Nomo levererer produkter og tjenester til både OEM- og ettermarkedskunder. Selskapet har drøyt 100 ansatte  og en årlig omsetning på ca 400 MSEK. 
 
Nomo er en del av Axel Johnson International, en privateid svensk industrigruppe som består av mer enn 100 selskap i 25 land, med en omsetning på 790 millioner EUR. Axel Johnson International preges av et aktivt, langsiktig eierskap med ambision om å fremme fornyelse og skape vekst. Fokus ligger på selskap som er aktive  innom strategisk utvalgte nisjemarkeder som tilbyr tekniske komponenter og løsninger til industrielle prosesser. Idag har konsernet fire forretningsområder: Fluid Handling Solutions, Industrial Solutions, Lifting Solutions og Transport Solutions.
 
For ytterligere informasion, vennligst kontakt:
Mattias Jaginder, Administrerende Direktør Nomo Kullager AB, +46 (0)8 630 28 01, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen  
Ola Sjölin, Administrerende Direktør Industrial Solutions, Axel Johnson International, +46 (0)8 453 77 25, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen